Tips & tricks til at spare penge

tips & tricks til at spare penge

Start din opsparing allerede i dag.

Har du rigtig svært ved at få sparet op til noget, du ønsker dig? Det kan der være mange gode grunde til, at du ikke kan eller ikke får gjort. Vi har derfor samlet en række tips og tricks til at spare penge op, her i dette indlæg.

Hvis du bruger nogle af vores råd, så kan du nemmere få dine drømme om at spare op til en ferie, et fjernsyn, en computer, ny mobil eller andet realiseret.

Gør det lidt sjovere at spare op

At skulle spare på nogle ting, fordi du vil spare op til et eller andet, er ikke altid lige sjovt. Men det kan gøres på en sjov og inspirerende måde. En sjov og inspirerende måde, at spare op på, er ved at have en sparebøsse.

En sparebøsse opfordrer dig til at lægge penge i, og der er en hvis tilfredsstillelse ved at tælle penge op en gang imellem. At tælle opsparingen kan give anledning til, at du bliver endnu mere opsat på at spare, hvor der spares kan.

Sparebøssen skal ikke bare være en hvilken som helst sparebøsse. Det skal være en der tiltaler dig, og som du synes er sjov at have stående. Der findes sparebøsser i forskellige udgaver, hvorfor der er en for enhver smag.

Lav en hemmelig opsparing

Er du i gang med at lave en hemmelig opsparing, som skal gemmes for resten af familien, så findes der flere alternative sparebøsser til dette formål.

Dette kunne for eksempel være en konservesdåse med et skjult rum til penge.

dåse med skjult rum

Sparebøsse til dyreelsker

Er du en rigtig dyreelsker og lidt af en barnlig sjæl, så vil en sparebøsse med kløer gøre dig helt vild med at spare op.

Når du lægger penge på madskålen dukker den frem af kassen, kigger på dig med sine skønne øjne og snupper pengene lige så stille og roligt.

sparebøsse med kløer

Tips & tricks til at spare penge op

Når du har fundet den helt rigtige sparebøsse for dig, er det tid til at bruge nogle af de følgende spare-tips, så der kan komme penge i sparebøssen.

Spare-tip 1. – Stop impulskøb

Hver gang du ser noget, som du tænker, at det MÅ du bare eje, så slå koldt vand i blodet. Bemærk prisen på tingen, lad tingen blive i forretningen, gå hjem og tænk et par dage over, om du nu virkelig også har brug for den.

Hvis du finder ud af, at du ikke har brug for den omtalte ting, så har du sparet penge og kan lægge dens værdi i sparebøssen. ‘

Spare-tip 2. – Lav en ugentlig madplan

Inden du går i gang med at lave en ugentlig madplan, skal du lige få dig et overblik over, hvor mange penge du bruger på nuværende tidspunkt ved at handle dagligt. 

Når du går i gang med at lave en ugentlig madplan, skal du huske at lave en indkøbsliste. I den forbindelse tjekker du lige tilbudsaviserne ud for at se, om noget, af det du skal bruge, er på tilbud i ugens løb.

Når du er nede i butikken, holder du dig til din indkøbsliste. På denne måde får du nemmere ved at undgå impulskøb. 

Det eneste, du må købe udover det, der står på listen, er, hvis der er billige madspildsvarer, som du kan komme i fryseren og indtænke i næste uges madplan.

Ved at gøre alle disse ting kan du se, at dit madbudget sandsynligvis bliver en del lavere end førhen. De sparede penge kan du glad komme i din nye sparebøsse.

Spare-tip 3. – Lav en madpakke

Udgifter til en daglig frokost ude i byen er ofte meget store, så her er der virkelig penge at spare ved at lave din egen madpakke hver dag. Husk at indtænke din madpakke på din ugentlige indkøbsliste.

Når du går i gang med at lave din egen madpakke hver dag, så regn lige ud, hvad dine udgift var til frokost købt ude i byen, og hvilken udgift du har nu. Husk at lægge de sparede penge i sparebøssen. 

Spare-tip 4. – Drik vand

I dag har børn og voksne en tendens til at drikke en masse søde drikke. Det sundeste og billigste alternativ til dette er at begynde at vænne sig til at drikke dejligt koldt og friskt vand.

Regn ud hvor meget du egentlig bruger på at købe sukkerholdige drikke i løbet af en uge på tankstationer, i supermarkeder og andre steder.

Gå derefter i gang med at fylde køleskabet med vandflasker i alle størrelser, så der både er til at drikke af derhjemme og nogen til, når du skal ud af døren. Put prisforskellen i sparebøssen – det er noget der batter. 

Spare-tip 5. – Drop dårlige vaner

Dårlige vaner som for eksempel et stort forbrug af søde sager og cigaretter er en temmelig dyr vane. Hvis du sætter dig for at droppe disse dårlige vaner, kan du spare en masse penge, som kan gå til noget du virkelig ønsker dig. 

Når du dropper din dårlige vane, så læg det beløb du sparer hver dag ned i sparebøssen – så vil du få nogle hurtige resultater på opsparingskontoen. 

Spare-tip 6. – Drop abonnementer til motion

Har du et abonnement hos et fitnesscenter, kan du let og elegant spare det væk, og putte pengene i din sparebøsse i stedet.

Men det betyder selvfølgelig ikke, at du helt skal stoppe med at dyrke motion. Du kan nemlig til hver en tid dyrke gratis motion ved at løbe eller cykle ture, lave øvelser derhjemme, lave et træningsprogram, hvor du udnytter trapper, sten med mere, så du kan lave de samme øvelser, som i fitnesscentret.

Det kan spare dig for en udgift hver eneste måned.

Dine sparetips

Har du nogle gode sparetips må du meget gerne smide dem som en kommentar herunder.

Widgy.dk
Logo