Sjove lege til firmajulefrokost

Sjove lege til firmajulefrokost

Sjove lege til julefrokost.

Er det dig, der står for underholdningen til årets firmajulefrokost? Synes du, at den sædvanlige sjove pakkeleg skal have lidt modstand? Så er dette indlæg, med sjove lege til firmajulefrokost, værd at læse igennem.

Uanset om du er ude efter nye lege, flere lege eller anderledes sjove lege til firmajulefrokost, så kan du hente inspiration til din planlægning i dette blogindlæg.

Hvorfor skal der egentlig være lege til firmajulefrokosten? Det kan der være rigtig mange gode grunde til. Hvis der eksempelvis er kommet flere nye kolleger til i det forgangne år, så er det en god måde at skabe sammenhold samt få rystet hele personalegruppen sammen. 

I december måned går folk ligeledes til den ene julefrokost efter den anden. De ligner ofte hinanden alle sammen. Der spises, drikkes, hygges og danses.

Sæt gang i firmajulefrokosten med leg og underholding

Hvis du vil give dine medarbejdere eller kolleger en julefrokost, de husker og kan snakke om efterfølgende, så er sjove lege altid løsningen. Derudover kan du som en bonus få glade medarbejdere, der oplever, at de får et godt socialt samvær og derved et bedre arbejdsklima fremadrettet. 

Opdel medarbejderne i grupper

Hvis du vil gøre det lidt nemmere for gruppeformanden, eller hvis der bare skal være lidt sjov ved bordene, kan du have en beklædningsgenstand klar til hver gruppe. Opkald grupperne efter genstanden. For eksempel kunne den ene gruppe hedde Rudolf gruppen – det er alle dem, der skal have rensdyrgevir på.

rensdyrgevir. Et sjovt Rudolf gevir

Leg nummer 1 – Gæt en julesang

Til en julefrokost skal der være julestemning. Hvad giver mere julestemning end julesange og julemusik. Gæt en sang kan være med til at skabe den helt rette julestemning. 

Du skal finde x antal populære julesange. Disse julesange kan du enten oversætte en enkelt linje eller to til engelsk eller dansk eller spille 20 sekunder af sangen. Grupperne skal nu skrive deres bud ned på, hvilken sang det er. Den gruppe med flest rigtige vinder. 

En god motivationsfaktor kan være, at den vindende gruppe får en gave. Denne gave kan eventuelt være en Sjov nissehue.

sjov nissehue

Leg nummer 2 – Byg et tårn

Teambuilding er meget moderne, så hvis der skal være lidt teambuilding til firmajulefrokosten, så er Byg et tårn legen et godt bud. Byg et tårn legen går ud på, at holdene skal dyste om, hvem der kan bygge det højeste tårn.

Til Byg et tårn legen skal du bruge:

• Spaghetti (til hvert hold)

• Skumfiduser (til hvert hold)

• Målebånd eller tommestok

• Minutur eller stopur

Du har på forhånd bestemt, hvor lang tid holdene har til at bygge det højeste tårn med spaghettien og skumfiduserne. Når tiden er sat i gang, skal deltagerne på de enkelte hold arbejde sammen om at bygge det højeste tårn. 

Igen kan en lille præmie sætte motivationen til at vinde i vejret. Præmien kan eksempelvis være Dyrk dit eget juletræ

dyrk dit eget juletræ

Leg nummer 3 –  Nisseøl-stafetten

Hvis I vil have en smule motion under julefrokosten, så er Nisseøl-stafetten en rigtig god anledning til det. Inden Nisseøl-stafetten går i gang, er der sat en kegle eller andet op til hvert hold, som de skal rundt om. 

Alle holdene får udleveret en nisseøl. Denne nisseøl skal placeres mellem benene, og skal herefter så fragtes rundt om keglen og tilbage til den næste på holdet. Hvis nisseøllen bliver tabt, skal deltageren tilbage til start og starte forfra. 

Det hold, der først får alle holdets medlemmer over målstregen, har vundet.

Denne præstation kræver naturligvis en præmie, som kunne være disse små nuttede havenisser. De er nemlig en flot præmie, der passer godt ind i juletiden.

små havenisser. En sjov præmie du kan bruge til sjove lege til firmajulefrokost

Leg nummer 4 – Grinelegen

Til Grinelegen skal alle holdene stille sig op i en cirkel sammen.

Reglerne for Grinelegen er meget simple. Deltagerne skal nu sige Hi, Ha eller Ho efter tur. Den første deltager siger Hi, den næste siger Ha, og den sidste siger Ho.

Næste deltager i rækken starter forfra med et Hi og så videre. Det gælder naturligvis om at speede legen op, så det går hurtigt. Hvis én af deltagerne kommer til at grine, ryger de ud af legen. 

Last man standing, som man så fint siger, er selvfølgelig vinder på sit holds vegne. 

Skal der være en gave til vinderholdet, så kunne det for eksempel være denne sjove juletræskugle der ligner et stykke bacon.

juletræskugle der ligner bacon

Leg nummer 5 – Cock A Hoopla spil

Skal der sættes lidt mere fut i firmajulefrokosten, så er dette spil helt perfekt, da det ligger i den sjove ende af skalaen.

Dette sjove spil er det klassiske ringkast spil med et lille twist. Det er nemlig opgraderet til en voksen version.

Det kan være en god idé, at holdene spiller spillet ét efter ét, således at resten af gæsterne kan kigge på og få sig et godt grin. Det hold, der klarer at ramme med flest ringe på kortest tid, har vundet.

Sjove lege til firmajulefrokost

Sæt ekstra gang i julefrokosten

Dette var vores bud på 5 sjove lege til firmajulefrokost. Skal der sættes ekstra gang i jeres julefrokost, så tag et kig på linket herunder. Her finder du et stort udvalg at sjove spil, der med garanti nok skal sætte ekstra fut i jeres fest.

Widgy.dk
Logo