Hvordan fjerner man en splint?

Hvordan fjerner man en splint

Selvom splinter tit er meget små, kan de nemt gå hen og blive meget smertefulde og irriterende. Det gælder derfor om at få splinten ud så hurtigt som muligt. Det er desværre bare ikke altid lige nemt, da størrelsen på en splint gør, at de ikke er særligt nemme at arbejde med.

Som regel kan man nemt selv fjerne en splint, men nogle splinter kan, pga af placeringen, godt kræve en hjælpende hånd. Hvis du ikke lige har en hjælpende makker eller veninde nærheden, kan du herunder finde 5 tricks til selv at få splinten ud.

Pincet.

Pincetten er en af de nemmeste metoder at fjerne splinter på, og du har garanteret selv prøvet at fjerne en splint med en pincet før. Men før du kaster dig ud i den store pincet operation, er det altid en godt ide at vaske huden med sæbe og vand og desinficere pincetten med alkohol eller sprit.

Husk altid at trække splinten ud samme vej som den kom ind. Hvis du trækker i den forkerte retning, kan du risikere at splinten knækker, og resten skal opereres ud hos en læge.

Tape.

Gaffatape kan også være yderst effektiv til at fjerne splinter med.

Sådan bruger du tape til at fjerne en splint:

  1. Sørg for at huden omkring splinten er fuldstændig tør
  2. Klip et lille stykke gaffatape af og sæt over splinten imens du trykker det godt fat. Pas på at du ikke trykker splinten længere ind i huden, når du påfører tapen.
  3. Træk derefter tapen af i den rigtige retning.

Lim.

Du kan også bruge lim til at fjerne en splint. Her anbefaler vi, at du bruger almindelig hvid trælim, da andre slags lim kan indeholde en masse farlige kemikalier.

Sådan bruger du lim til at fjerne en splint:

Smør en god klat lim på splinten og lad det tørre helt. Herefter trækker du klatten af i et hurtigt ryk.

Den hårde metode.

Hvis du kan holde smerten ud, kan du lade splinten sidde en dag eller to. Der vil nu begynde at komme betændelse rundt om splinten. Efter en dag eller 2, vil betændelsen have samlet sig godt og grundigt omkring splinten, hvilket nu gør det muligt at trykke den ud med 2 fingre.

Hvis intet virker.

Hvis ingen af de ovenstående tricks virker, er der kun en vej tilbage. Du må et smut forbi lægen.

Held og lykke med at få din splint ud.

Widgy.dk
Logo