Hvordan får man juletræet til at holde længere?

Hvordan får man juletræet til at holde længere

Sådan får du juletræet til at holde længere

Det er ikke en rigtig jul uden et stort og flot juletræ i stuen til at sprede julehygge og glæde i hele december.

Men den glæde kan hurtigt blive kort, og et værre svineri med døde grannåle, hvis du ikke passer godt på dit juletræ. Derfor vælger mange mennesker først at købe deres juletræ ca en uge før juleaften.

Der er slet ingen grund til at vente til lige før jul med at købe juletræet. Du kan sagtens få glæde at et juletræ hele december, hvis du sørger for at passe godt på det.

Få juletræet til at leve længere


1. Vælg det træ der ser mest frisk ud

Når du søger efter det perfekte træ, er det vigtigt at tænke på, at du har med en levende plante at gøre. Jo mindre tid der går er imellem at fælde træet og dekorere det, jo større er chancen for at træet forbliver i god stand. Så når du vælger et træ, skal du vælge et uden tørre grene og nåle.

Har du mulighed for selv at tage ud og fælde dit juletræ, vil det være det mest optimale. Dem du kan købe rundt omkring i butikker og byggemarkeder, de kan være svære at vide med sikkerhed, hvornår de er blevet fældet.


2. Vælg det rigtige træ

Undersøg de forskellige slags juletræer, før du går ud for at købe et. Et grantræ holder normalt længere og beholder sine nåle bedre end et fyrretræ.

Selvom de fleste juletræer er grantræer, sælger nogle butikker stadig fyrretræer. Hvis du ender med at vælge et fyrretræ, bliver du nødt til at huske på, at det er vigtigt at give det rigeligt med vand, før du pynter det.


3. Skær noget at træet og sæt det i vand

Træer suger vand gennem et karvæv kaldet xylem, der ansvarlig for transport af vand og næringsstoffer inde i træet.

Når et træ bliver skåret over, lukker karelementerne i dette væv sig, hvilket betyder, at intet vand bliver optaget. Ved at skære en lille smule af træstammen, kan det absorbere vand igen.

Derfor skal du, lige så snart du har fået træet hjem, straks skære et lille stykke af stammen og sætte det i vand. Dette vil hjælpe med at bevare træets nåle og sikre, at de forbliver grønne.

Det bedste ville være, hvis du kunne finde en balje eller et kar, der er stort nok til at juletræsfoden kan være deri, og fylde det med vand. Det er nok ikke den pæneste løsning i længden, men du kan vælge at bruge denne løsning den første del af december, og så fjerne vandbeholderen et par dage før jul.

Du kan også købe en af de lidt smartere juletræsfødder, hvor der er mulighed for at hælde vand i.

juletræsfod med vandbeholder

4. Vælg den rigtige plads til juletræet

Vælg det rigtige sted i hjemmet til dit juletræ. Det kan være rigtig hyggeligt, at placere det lige ved siden af brændeovnen, men varmen vil få træet til at tørre hurtigere ud, og kan endda forårsage brand!

Det bedste sted til dit juletræ er den placering i hjemmet, hvor det er koldest. Det kunne være i en udestue eller i et hjørne, hvor der ikke er radiatorer i nærheden. Her forbliver dit træ frisk i længst tid.


5. Husk at tjekke om juletræet mangler vand

Husk at holde øje med, hvor meget vand dit juletræ drikker, og giv det lige så meget vand, som det har brug for. Hvis du passer godt på dit juletræ, kan det let holde fire til seks uger

En stor fordel ved et rigtigt træ, i modsætning til et kunstigt juletræ er, at det frigiver en vidunderlig duft, der er med til skubbe julestemningen i vejret. Har du ikke mod på at passe og pleje dit juletræ hele december, kan du altid vælge først at købe det en uge inden juleaften eller købe et kunstigt juletræ.

kunstigt juletræ

Widgy.dk
Logo