Hvordan åbner man en flaske vin uden en proptrækker?

hvordan åbner man en flaske vin uden en proptrækker

Du kender det garanteret godt. Det har været en lang uge og det er endelig blevet fredag. Du har fået fri fra arbejde og er så klar til weekend. Du er kommet hjem og har endelig fået smidt stængerne op, og er klar til en god gang afslapning i sofaen med en god film og et godt glas vin. Det er så her at katastrofen indtræffer. Du kan ikke finde din proptrækker.

Det der skulle have været en afstressende afslutning på en travl uge, er pludselig gået hen og har givet ny stress. For hvordan åbner du din flaske vin uden en proptrækker?

Du kan selvfølgelig hoppe i bilen og køre hen til nærmeste supermarked for at købe en proptrækker, men du kan også blive hjemme og i stedet bruge en af de smarte tricks som er vist herunder.

5 måder at åbne en vinflaske uden en proptrækker

Herunder finder du 5 smarte måder du kan åbne en vin på, hvis du pludselig står uden en proptrækker. Alle 5 metoder kan udføres med redskaber, som de fleste har i hjemmet.

1. Åbne en flaske vin med en nøgle

En nøgle kan nemt bruges som en proptrækker. Skub forsigtigt nøglen skråt ned i proppen indtil den ikke kan komme længere.

Hold flasken med den ene hånd, og start derefter med at dreje nøglen.
Bliv ved med at dreje, mens du langsomt trækker nøglen opad.

Er der en syntetisk korkprop i din flaske, kan du gøre som i videoen herunder. Er det en korkprop, skal du dreje i samme retning som bagsiden nøglen.


2. Brug en grydeske til at åbne en flaske vin

Med noget så simpelt som en grydeske kan du få adgang til dine dyrebare dråber. Hvis du da kan leve med, at proppen ligger nede i flasken efter den er åbnet.

Du skal have fat i en grydeske, der har et skaft der er lille nok til at det kan komme ned i halsen på vinflasken. Vi anbefaler en grydeske af træ til dette trick, men en der er lavet af hård plastik kan også bruges.

Vend grydeskeen på hovedet og brug nu skaftet til at trykke proppen ned i flasken.


3. Brug en sko til at åbne en vinflaske

Sko er gode til at beskytte fødderne, men de har sørme også en anden praktisk funktion.

Er proptrækkeren blevet væk, behøver du ikke løbe længere væk end ud i entreen for at redde dagen. Snup en af dine sko hvorefter du placerer vinen i den. Herefter banker du den ind mod en væg, indtil korkproppen er så langt ude, at du kan bruge hænderne til at hive den ud.


4. Brug en skrue og en hammer til at åbne en vinflaske

I de fleste hjem er det altid muligt at finde en skrue, en skruetrækker og en hammer. Og du behøver ikke mere end disse 3 ting for at åbne en flaske vin.

Skru forsigtigt skruen ind i korkproppen ved hjælp af skruetrækkeren. Sørg for, at ca 3 centimeter af skruen stikker ud. Brug bagsiden af hammeren til at trække i skruen med, og dermed også proppen ud af flasken.


5. Brug en pumpe til at åbne en flaske vin

En cykelpumpe eller fodboldpumpe kan også bruges som proptrækker når din vin skal åbnes.

Stik spidsen igennem korkproppen så den er placeret imellem bunden af proppen og overkant vin i flasken. Pump nu forsigtigt indtil korkproppen langsomt hæver sig. Sørg for at stoppe med at pumpe, når proppen er langt nok ude til, at du kan få fat i den med fingrene eller en tang.


Find en ny proptrækker

Selvom du lige har fået 5 smarte tricks til at åbne en flaske vin, så er det nu alligevel nemmere med en rigtig proptrækker. Hvis du klikker på knappen herunder, kan du finde et stort udvalg af smarte proptrækkere.

Relaterede produkter

Widgy.dk
Logo