Hvor længe skal man børste tænder?

Hvor længe skal man børste tænder

Få dit barn til at elske tandbørstningen.

Det er ikke altid lige nemt at få børn til at blive gode venner med tandbørsten. Længere nede på denne side finder du produkter, der gør det nemmere at få dit barn til at børste tænder.

Hvor længe skal du egentlig børste tænder?

Tandbørstning er vigtigt, hvad enten du er barn eller voksen. Men hvor længe skal du egentlig børste tænderne og hvor ofte? 

Hvis du børster dine tænder i 2-3 minutter, er du som regel sikret en god og grundig børstning af dine tænder.

Der findes et hav af forskellige råd. Derfor har vi her samlet de vigtigste råd til din tandbørstning.

Hvornår skal jeg børste tænder?

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at der ikke er noget bestemt tidspunkt, der er bedre end andre, når du skal børste tænder. 

Det er dog en god ide, at have det som fast rutine at børste dine tænder to gange dagligt. Det kan også være en god ide at børste tænder efter, du har spist. 

Dette fjerner eventuelle rester fra maden. Det er dog vigtigt, at du venter et stykke tid efter du har spist og/eller drukket. Dette skyldes at spisning fjerner det naturligt beskyttende lag fra spyttet, hvorfor risiko for syreskader er øget lige efter du har spist eller drukket.

Hvor meget tandpasta skal jeg bruge?

En god huskeregel er ikke at bruge mere tandpasta end, hvad der svarer til en halv vingummi bamse. Du kan ikke som sådan bruge for meget tandpasta, men det vil være det rene spild at bruge mere end det anbefalede.

Hvilken type tandpasta skal jeg vælge?

Det vigtigste kriterie for en god tandpasta er, at den indeholder fluor og gerne omkring 1450ppm natriumflurid.

Ppm betyder parts per million og er indeholdet af NaF i den valgte tandpasta. Indeholder tandpastaen ikke fluor, har den mere eller mindre ingen effekt.

Hvilken type tandbørste skal jeg vælge?

Folk har forskellige præferecer for hvilken type tandbørste, de foretrækker og hvor hurtigt, de slider en tandbørste op.

Det anbefales at bruge en meget blød tandbørste, som du kan bruge i hele munden, så du også kan rense visdomstænder i både over- og undermund.

En tandbørste skal skiftes hver tredje måned eller efter behov eller når hårene på tandbørsten begynder at stritte og blive svære at bruge.

Er elektriske tandbørster en fordel?

De elektriske tandbørste kan være et godt alternativ til den almindelige manuelle tandbørste. Det er mere overskueligt at børste tænder, og kan gøre det meget nemmere, når for eksempel børnenes tænder skal børstes. 

Skab dit eget system, når du børster tænder.

Hvordan du starter og slutter din tandbørstning, er i og for sig lige gyldigt. Det vigtigste er, at du børster samtlige tænder og flader.

En god ide kan derfor være at starte og slutte det samme sted altid. Derudover skal du altid huske at børste dit tandkød grundigt.

Både ved tandkød og tænder skal du gnubbe stille og roligt i stedet for at skure, da dette øger risikoen for at påføre tænder og tandkød skader.

Hjælp til dit barns tandbørstning.

Nogle børn synes at tandbørstningen er noget af det værste i verden, og det kan af og til være en kamp at få dem til at børste tænder. 

Herunder kan du finde lidt produkter, der gør det nemmere for dine børn at få børstet deres tænder dagligt, og samtidigt gør det til en leg.

Ridder tandbørste timer

Ridder Tandbørste timer

Sød timeglas timer, der ligner en ridder, og holder styr på hvor længe barnet skal børste tænder.


Bjørn tandbørste ur

Bjørn tandbørste ur

Denne søde bjørn holder øje med, hvor længe barnet skal børste tænder. Den kan samtidigt passe godt på tandbørsten, når den ikke er i brug, med den indbyggede en tandbørsteholder på bagsiden af bjørnen.


ugle tandbørste timer. Gør det sjovere for børnene at børste tænder

Ugle tandbørste timer

Sød ugle der med et lille timeglas holder styr på, at man for børstet sine tænder i den anbefalede tid.


Elektrisk tandbørste med timer til børn

Smarte elektriske tandbørster til børn, der har indbygget timer, musik og meget mere.

Widgy.dk
Logo