Gode aktiviter til sommerferien

gode aktiviteter til sommerferien

Aktiviteter for børn og resten af familien.

Inden længe, eller måske allerede nu, står skolernes sommerferie for døren. Det betyder, at familien endelig har tid til at dyrke noget kvalitetstid sammen i ro og mag væk fra stress, skole og arbejde. Noget af det, der virkelig kan bringe en familie sammen, er spil og lege, hvor alle voksne som børn, unge som ældre kan være med på en eller anden måde.  

Hvilke aktiviteter, der er gode at være sammen om, afhænger naturligvis af vind og vejr, lige der hvor du befinder sig. I dette indlæg vil vi præsentere forskellige aktiviteter, der kan opfylde behovet for kvalitetstid sammen med familien alt efter vejret.

Aktiviteter til sjov og spas i haven.

Det bedste er naturligvis, når solen skinner fra en skyfri himmel – for så er der langt flere aktiviteter, som I kan være sammen om i sommerferien. Når vejret er godt, er der et hav af aktiviteter til, når I er nogle få personer sammen, og når I er rigtig mange sammen. 

Når I er rigtig mange sammen findes der forskellige sommer-lege, som I kan give jer i kast med. Det kan for eksempel være:

• Fangelege

• Boldlege f.eks. rundbold

• Vandlege

Forskellige former for havespil

Hvis vejret er godt, og familien er nogle rigtig vandhunde, er der masser af aktiviteter, som I kan gå i gang med. En frisk lille vandballon kamp er altid populært blandt børn og barnlige sjæle. Det er en rigtig god måde at blive kølet af på i sommervarmen, og legen danner altid grobund for masser af gode grin.

Skal vandlegen være lidt mere ultimativ, vil en vandglidebane helt sikkert bringe lykke i mange timer dag ud og dag ind. Der kan være lidt af et konkurrencemoment i forhold til sådan en glidebane, hvis I finder et målebånd frem. Hvem kommer længst i første hug? Hvem kommer længst over 5 glideture? Så på med badebukser og bikini og nyd dagens motion og afkøling. 

Skulle det i løbet af sommeren blæse lidt op, er flyvning med drager en anden rigtig sjov og god aktivitet for familien. Man kan lave sin egen drage eller vælge at købe en af de mange drager, der er på markedet. Der findes både søde, sjove og uhyggelige drager, som nok skal give både børn og voksne blod på tanden i forhold til at få dragen til at flyve så højt som muligt.  

Er der nogle drenge i familien, som virkelig skal have brændt lidt krudt af, vil en frisk lille boksekamp nok ikke være af vejen. For at ingen af jer skal komme alt for meget til skade, kan I benytte et oppusteligt boksesæt – så skal det nok blive til nogle sjove timers underholdning.

De hyggelige indendørsaktiviteter

Indendørsaktiviteter er ikke sådan at kimse af, da det kan være nok så hyggeligt at sidde tæt sammen om en sjov og spændende aktivitet. Der findes et væld af forskellige aktiviteter, som I kan være fælles om, når vejret ikke tillader, at I kan være ude. 

Der er altid muligheden for at læse en bog sammen, løse kryds og tværs, lægge kabale eller at spille et spil. Det er utrolig hyggeligt at sidde sammen med en kop kakao og et tæppe, mens aktiviteten er i gang. 

Hvis I er mange om at lægge kabale, kan I skiftes til at flytte kort ved at bruge et sæt kæmpe spillekortder kan ligge på gulvet, så alle kan se, følge med og er klar, når det er deres tur.

Skal I spille fisk, Rommy eller et andet kortspil, kan I spille med nogle lidt anderledes spillekort, som unægteligt gør det mere sjovt at spille. 

Selvom I er nødt til at blive indendørs, kan I stadig spille en gang fodbold med et mini bordfodbold spil, som er nemt at have med i eksempelvis sommerhuset. Det fylder nemlig ikke særlig meget i bilen. 

Tag en velfortjent pause

Det er ferietid, så der skal også være plads til lidt afslapning, hvor underholdningen ikke er i højsædet. Når der skal slappes af, er en tur til stranden et godt bud.

Her kan I gå langs stranden og nyde bølgerne og den friske luft, mens I samler rav eller flotte sten. Er I på en strand, hvor der ligger meget skrald, kan I gøre naturen en tjeneste ved at samle for eksempel 5 ting hver og putte i skraldespanden. Det er alt sammen afstressende ting at foretage sig, hvilket gør at hjernen får fornyet energi. 

Hvis det er rigtig højsommer, og I skal en tur til stranden, vil det være på sin plads at have et ordentligt badedyr med, hvis I skal i vandet. Et kæmpestort badedyr kan virkelig komme til sin ret i forhold til masser af sjov på strandbredden eller i vandet.

Har I et eller flere store badedyr med, kan det tage pusten fra enhver voksen, hvorfor det kan være en god idé at medbringe en elektrisk luftpumpe, der kan sættes til cigarettænderen i bilen. 

En tur i skoven er en anden rigtig god sommeraktivitet. Her kan I kigge efter spor fra dyrene, finde svampe, nyde stilheden, planter og træer.

I skoven kan I ligeledes lege en masse lege. For eksempel kan I lege ”Kend dit træ”, som kun kræver, at I har et tørklæde med, der kan bruges som bind for øjnene. Den der har bind for øjnene føres hen til et træ af en anden. Her får personen lov til at mærke på træet, ligeså længe vedkommende vil. Derefter føres personen væk fra træet, får bindet for øjnene væk, for derefter at skulle finde frem til det træ, som der er blevet mærket på.

Husk at tage et tæppe og en skovturskurv med, som I kan sidde og hygge jer med. 

Find flere aktiviteter for børn

Leder du efter flere ideer til hvad du kan lave med dine børn? Så tag et kig på linket herunder. Her finder du masser af inspiration til sjove aktiviteter for børn

Widgy.dk
Logo