Gaver til Mors dag

gaver til mors dag

Historien bag Mors dag

I 1872 startede den amerikanske kvinderettighedsforkæmper og forfatter Julia Ward Howe en tradition, der var kommet for at blive; Mother’s Day – i Danmark kendt som Mors Dag. Udover at skulle være en hyldest til verdens mødre, skulle dagen også være en fredens dag.

Med hjælp af Anna Jarvis, der ønskede at hylde sin egen mor og hendes arbejde for blandt andet at mindske børnedødeligheden samt for at ære alle mødres arbejde, blev Mors dag hurtig en sød og fast tradition.

Gave forslag 1.

24 karat guldrose.

Rosen er ca. 27 cm og er pakket i en elegant æske med sort satin.

I Danmark fejres traditionen med blomster, gaver og anden forkælelse, mens den i USA er en officiel helligdag og har været det siden 1914.

Traditionen lægger sig tæt op af den engelske tradition, hvor hver fjerde søndag i Fasten i 1600-tallet blev betegnet som Mothering Sunday, hvor børn og unge fik fri fra deres tjenestepladser for at besøge deres mother church, der normalt betegnede en større kirke i lokalområdet. Dagen blev anset som en af de vigtigste dage på året, fordi det sjældent var muligt at samle hele familien på andre tidspunkter. 

Englænderne har siden overtaget den amerikanske tradition og fejrer det ligesom amerikanerne med henholdsvis røde og hvide nelliker. Nellikerne symboliserer mødrenes dyder; det trofaste, det ærbare, delt altopofrende, barmhjertigheden og kærligheden. Folks hvis mødre er døde bærer hvide nelliker, mens børn med nulevende mødre bærer røde til ære for deres mødre.

Gaveforslag 2.

Snug Rug Deluxe tæppe med ærmer.

Et lækkert hyggetæppe til de kolde vinteraftener.

I Danmark blev dagen første gang fejret i 1910, da der i Rønne blev inviteret til ”Moders Dag” af baptistmenigheden. Siden blev der på dagen også tilføjet indsamlinger til krigsenker og mødre, der har mistet sønner, men er dog i dag alligevel mest brugt af blomsterhandlere, der forsyner kunderne med morsdagsgaven til mor.

Dagen markeres mange steder stadig som en hyldest til mor. Dette sker med gaver og forkælelse, der på hver deres måde skal vise vores mødres betydning og uundværlige rolle i vores liv. Dagen skal samtidig vise mødre verden over, hvor taknemmelige deres børn er for den indsats, de har ydet for børnene.

Derfor er gaverne til mor ofte personlige, nogle er hjemmelavede, mens andre er fundet og købt med en helt særlig og speciel tanke bag eller som en personlig hilsen.

Fælles for alle morsdagsgaverne er, at de gives som en tak til det menneske, der for mange har spillet den største og altafgørende rolle for deres liv og opvækst.

Mors dag fejres altid den 2 søndag i maj.

Gaver til Mors dag

Er du ikke kreativ nok til at lave dine egne gaver, kan du finde masser af søde gaver til Mors dag via knappen herunder.

Widgy.dk
Logo