Gavelege til Juleaften

gaveleg til juleaften

Ideer til gavelege til juleaften

December måned er en hyggelig tid for mange, hvor alskens juleaktiviteter vækker stor glæde hos både store og små. 

Julen er ligeledes forbundet med mange traditioner. Der skal pyntes op til jul derhjemme og på arbejdspladsen, byens juletræ skal tændes, og juletiden skal fejres til alle julefrokosterne med venner, familie, kollegaer og mange flere.

Mange familier er begyndt at have endnu flere traditioner. Her kan der for eksempel nævnes de populære gavelege til juleaften. 

Disse gavelege er en god grobund for en hyggelig juleaften, hvis der eksempelvis ikke er små børn med. Det kan også være, at børnene er så små, at de voksne lige skal hygge sig lidt og have det sjovt efter børnenes sengetid. Vi har samlet lidt ideer til gavelege juleaften længere nede på denne side.

Den velkendte pakkeleg

Den pakkeleg, som de fleste helt sikkert er stødt på, er den, hvor man spiller om gaverne. Alle gæster kommer med et forudbestemt antal pakker, som er pænt pakket ind, og som bliver lagt midt på bordet, når spillet skal til at gå i gang. 

For at finde ud af hvem der skal starte, slås der med terningen. Her slår alle deltagere med terningen, indtil der er én, der får det højeste antal øjne. Denne person skal starte med at slå i pakkelegen. 

Nu kan pakkelegen gå i gang. Hver gang der er én, der slår seks, må der vælges en gave. Når alle pakkerne er fordelt mellem deltagerne, er første runde slut.

Før anden runde kan gå i gang, skal tiden sættes. Du bestemmer selv, hvor mange minutter anden runde skal være på. Husk at ingen må se/vide, hvor lang tid anden runde skal foregå. 

Når tiden er sat i gang, gælder det om at stjæle pakker fra hinanden. Deltagerne kan stjæle pakker fra hinanden, når der bliver slået en sekser. Når tiden er slut, må gæsterne pakke deres gaver op.

Til ”Den velkendte pakkeleg” skal du bruge:

  • X antal gaver fra hver gæst
  • Raflebæger
  • 1 terning
  • Minutur eller stopur på mobilen

Gæt en gave

Pakkeleg nummer to kan være ganske underholdende, da gæsterne skal være gode til at spørge ind til en bestemt gave. Det gælder om at huske alle spørgsmål og svar, samt at være god til at formulere spørgsmålet, således at man ikke risikerer at få et ”nej”. 

Du kan vælge, om det er dig, der køber alle gaverne, eller om hver gæst skal have en med. Når spillet skydes i gang, er det altid vigtigt, at finde ud af, hvem der skal starte. Det kan eksempelvis foregå på den måde, at du tænker på et tal mellem 1 og antallet af deltagere. Alle deltagerne siger hver et tal (de må ikke sige det samme tal, som en anden). Den der rammer tallet skal starte. 

Nu kan spillet begynde. Deltageren med pakken må mærke på pakken og stille spørgsmål. Den, der har købt gaven skal nu svare med ja eller nej på de andres spørgsmål. Hver deltager må spørge ind til gaven, indtil de får et nej, så går turen videre.

Et spørgsmål kan lyde: ”Kan tingen bruges i hjemmet?” – ja. Deltageren må spørge igen. ”Er det en pynteting?” – nej. Turen går videre til næste deltager. Når en deltager har gættet, hvad gaven er, må de beholde gaven. 

Til ”Gæt en gave” skal du bruge:

• Gaver

Pak en gave ud

Juleaften er en aften, hvor der skal pakkes gaver ud. Det er lige præcis, hvad denne pakkeleg går ud på. Men i denne pakkeleg er det ikke så nemt og ligetil. Det er faktisk super besværligt og utrolig morsomt. 

I denne pakkeleg kan reglen være, at den yngste deltager starter. Når spillet starter skal vedkommende tage en nissehue, halstørklæde og grillhandsker på. Derefter skal deltageren prøve at pakke gaven ud med noget sløvt plastikbestik. 

Den eller de gaver, der skal bruges til denne pakkeleg, skal naturligvis være pakket godt ind i noget solidt gavepapir, masser af stramtsiddende gavebånd og tonsvis af tape eller endnu bedre pakketape. 

Alt imens dette foregår, sidder de andre deltagere og slår med en terning. Når en af de andre slår en sekser, går turen videre til denne deltager. Nissehuen og de andre beklædningsgenstande skal hurtigt tages på, inden der er en ny deltager, der slår en sekser. Sådan fortsætter legen, indtil gaven er pakket ud. 

Til ”Pak en gave ud” skal du bruge:

  • Halstørklæde
  • Nissehue
  • Grillhandsker
  • Raflebæger
  • 1 terning
  • Gaver der er pakket godt ind

Sjovt tilbehør du kan bruge til pakkelegene

Det er altid ekstra sjovt, hvis der er en lille twist på de ting, der skal bruges til pakkelegene. Herunder er et par ting, der med garanti vil gøre din pakkeleg meget sjovere.

Stor terning

En sjov lille ting kan være denne Store terning. Hermed kan selv bedstemor og bedstefar se, om de slår en sekser.

Måler: 16 x 16 x 16cm

Kæmpe raflebæger

Stort raflebæger der måler 16 x 14 cm.

Gaveideer til pakkelegene

Hvis du gerne vil lidt udover de sædvanlige gaver, der altid er, når der skal leges pakkeleg, så foreslår vi at du køber sjove gaver til pakkelegene.

I stedet for at komme med chokolade, julepynt, tandbørster, skuresvampe eller hvad familien plejer at medbringe, så køb nogle sjove gaver, der vil vække genklang – eller måske bjældeklang.

Widgy.dk
Logo